Το Μπακάλικάκι της Ασημίνας στην οδό Φυλής κρύβει πολλά μυστικά τόσο στα ράφια όσο και στα ψυγεία του.
Αρχικά, η Ασημίνα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία σε όσπρια που φροντίζει να είναι της χρονιάς τους για να είναι βραστερά όσο περισσότερο γίνεται. Ανάμεσα στις φακές, τα ρεβίθια και τη μεσσηνιακή ροβίτσα, θα βρεις καλάθια γεμάτα με φρέσκα αβγά από αλανιάρες κότες, αλεύρια, ρύζια με τη σέσουλα και βότανα από κάθε μέρος της Ελλάδας. Τα ράφια της γεμάτα ασφυκτικά με κάθε λογής προϊόντα. Εκτός από τα αγαπημένα προϊόντα ντομάτας Greka, θα βρεις πιπεροσάλτσα, γκαβοψάρα και αμπελόφυλλα από το κτήμα Διαμαντή, λιαστές τομάτες Gaia και ελιές.

Εκτός από το παραδοσιακό, βαρελίσιο τυρί, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και το κατσικίσιο βούτυρο, το ανθότυρο αλλά και την ξηρή μυζήθρα που δίνει ιδιαίτερη γεύση σε κάθε πιάτο με ζυμαρικά.
Πριν φύγεις από την Ασημίνα, μην ξεχάσεις να πάρεις αλάτι Μεσολογγίου «Ζωή», που θα βρεις σε διάφορες μορφές, όπως αφρίνα μαζεμένη με τα χέρια από τις αλυκές, καπνιστό, που έχει εμπλουτιστεί με έλαια καπνού, ή αναμεμειγμένο με μπαχαρικά για διάφορα μαγειρέματα.
Στο ψυγείο της θα βρεις την εξαιρετική πέστροφα από το χωριό Γαύρο του Καρπενησίου και το ιχθυοτροφείο Fresko, που είναι γνωστό για τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του, αλλά και τα αλλαντικά Makal από τα Γιαννιτσά, που έχουν επίσης διακριθεί για την ποιότητά τους και έχουν κάνει διάσημο τον βοδινό παστουρμά και το σουτζούκι.
Εξαιρετικά και τα αιγοπρόβεια τυριά από το τυροκομείο Κουτρουμάνου, που βρίσκεται και αυτό στην Ευρυτανία κι έχει ιστορία πολλών χρόνων.
